TREĆA KORIZMENA NEDJELJA


Započeli smo korizmu hodom, koji podrazumjeva kretanje, gibanje, određeni cilj postići. Dakle, naš moto ove korizme je hod. Hod u našu nutrinu, hod prema onome s druge stvarnosti.

Naš život nije samo biologija – biološki, kemijski procesi koji se odvijajaju u nama. Naš život je više od toga.

Na tom putu u našu unutrašnjost srest ćemo „izvor žive vode“, „studenac na kojem sjedi Gospodin koji s nama putuje naš život: Srest ćemo svoje krštenje – krsni studenac“

I sami smo postali izvor žive vode, izvor života.

Korizma je vrijeme da to otkrijemo, da zavirimo što se sve nalazi u tom studencu. Ponajprije susret ćemo Gospodina poput Samarijanke. Uistinu je to bio divan susret. Isus zna tko je ta žena, zna sve iz njezina života, i sve njezine tajne, sve one tamne strane njezina života.

Umjesto osude, Isus joj nudi život. Žena doživljava da je prihvaćena takva kakva jest. I tada se u njoj događa promjena. Prvi puta osjeća da je prihvaćena, da nije obilježena zbog svoga života.

Svi smo mi ljudi, s vrlinama i manama, pa ni kao vjernici često nismo rosno cvijeće. Možda si nekada predbacujemo. Ne treba si ništa predbacivati. Valja nam se prihvatiti, uzljubiti. Jer kada uspijemo sebe zavoljeti, zavoljet ćemo i druge.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Živjeti da bi se propovijedalo(1)

OBOSTRANO PODCJENJIVANJE

Početak novog vremena